ANSYS en PTC hebben tijdens de LiveWorx 18-conferentie aangekondigd hun samenwerking uit te breiden, wat resulteert in een design-oplossing die productinnovatie moet bevorderen. De ANSYS Discovery Live-oplossing zal binnen PTC’s Creo-software geleverd worden.

Design engineers worden dankzij de samenwerking voorzien in een modellerings- en simulatie-omgeving. Zo ontstaan er inzichten in ieder design-besluit dat tijdens het productontwikkelproces genomen wordt. Met die inzichten moeten de engineers uiteindelijk in staat zijn om producten van hogere kwaliteit te bouwen, terwijl de product- en ontwikkelkosten omlaag gaan. Ze leren veranderingen in hun modellen begrijpen.

Dit vanwege het gebruik van twee verschillende oplossingen: Discovery Live en Creo. ANSYS’ aanbod voorziet in real-time simulatie, terwijl Creo 3D CAD-software is. Designers beschikken zodoende over de mogelijkheden van Creo, die geïntegreerd zijn met Discovery Live. Deze integratie brengt real-time simulatie naar het modeleerproces, voor een interactieve design-ervaring. Het eerste product dat voortkomt uit de samenwerking zal “static structural, thermal, and modal simulation” mogelijk maken.

Klik hier om het hele artikel te lezen op Techzine.nl